Bölüm Başkanı Mesajı

 

2018-2019 yılında ilk öğrencilerini almış genç bir bölümüz.Öncelikli hedefimiz işinde yetkin, teknolojik değişimlere ayak uydurabilen, sorumluluk bilinci yüksek mühendisler yetiştirmektir. 

 

 Dünyanın hızla değiştiğinin ve eğitimin bu değişime ayak uydurması gerektiğinin farkındayız. Alanında uzman öğretim üyelerimizden oluşan kadromuzla, eğitim içeriklerini dünyanın en iyi üniversitelerinin güncel içeriklerine paralel ve onlarla uyumlu olarak tasarlamaya, eğitim metodolojisinde başarısı kanıtlanmış yaklaşımları uygulamaya özen göstermekteyiz. Ana hedefimiz, bölümümüzde görev yapan öğretim üyesi, asistan ve mühendis adayı öğrenci arkadaşlarımızla, eğitimini ve işini ciddiye alan, sürekli gelişmek için çaba gösteren, bilgi ve becerilerini artırmak için talepkar olan ve birbirinin gelişimine destek olan bireylerden oluşan bir kültür yaratmaktır. 

 

  Bölüm Hakkında

 

 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüz eğitim-öğretim faaliyetlerine 2018-2019 güz yarıyılında lisans eğitimiyle başlamıştır. Eğitim süresi 4 yıl olup 2019-2020 güz yarıyılından itibaren lisans eğitim dili İngilizcedir. 

 

 2019-2020 güz yarıyılından itibaren yüksek lisans eğitimi verilmektedir.

 

 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü; uluslararası standartlarda, matematik ve temel bilimler alanlarında güçlü bir altyapıya sahip ve bu altyapıyı gerekli mühendislik uygulamalarında kullanabilen, yeni teknolojik gelişmeleri takip edebilen, uygulayan ve geliştiren, liderlik ve yaratıcılık vasıflarına sahip nitelikli elektrik-elektronik mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

 

 Yirminci yüzyıldaki teknolojik gelişmelerin temelini sağlayan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 21. yüzyılın da en önemli mühendislik dallarından biridir. Teknolojik gelişmelerdeki lider konumunu halen devam ettiren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, gençlerin ilk tercihleri arasındadır. Gelişen teknolojinin temelini oluşturduğundan, mezunlar özel sektörde ve kamuda geniş çalışma alanlarında ve iyi koşullarda iş bulmakta, özellikle yüksek teknoloji şirketlerinde, araştırma ve geliştirme alanlarında tercih edilmektedir. Mezunlar, elektronik, otomatik kontrol, kablosuz haberleşme, biyomedikal ve savunma sanayi teknolojileri gibi hızla gelişen sektörlerin yanı sıra güç elektroniği, enerji sistemleri, elektromanyetik alanlarında faaliyet gösteren ulusal veya uluslararası kuruluşlarda; araştırma-geliştirme, tasarım ve üretim gibi birimlerde iş olanaklarına sahip olacaklardır.

 

Stanford CS-Bridge Programı (https://www.csbridge.org/) 2014’te Darüşşafaka Lisesi’nde (Maslak, İstanbul) ilk eğitimini vererek başlamış, 2015’te Boğaziçi Üniversitesi’nde ve 2016’dan bu yana Koç Üniversitesi’nde başarıyla yürütülen bir programlama yaz okuludur. 2018’den itibaren farklı şehirlerde (Prag, Bogota, vd.), tümü sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen programlarla büyüyen CS-Bridge, 2021’de İstanbul’da Koç Üniversitesi tarafından düzenlenecek programa paralel olarak, İzmir’de ilk kez düzenlenecek. İzmir Demokrasi Üniversitesi öncülüğünde başlatılacak İzmir CS-Bridge programında, Stanford Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğrencileriyle birlikte İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mühendislik öğrencileri de asistan olarak görev alacaklar. Dersler Stanford Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyelerince (https://www.csbridge.org/team) verilecek olup, dersler dışında asistanlar eşliğinde uygulama saatleri ve grup çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yaz okulu, pandemi koşulları sebebiyle 2021’de çevrimiçi olarak 2-19 Ağustos tarihleri arasında hafta içi günlerde yürütülecektir. Öğrenci başvuru ve seçim süreci tamamlanmış ve 95 öğrenci programa kabul edilmiştir. 

 

MİSYON

 


İzmir Demokrasi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak misyonumuz; evrensel değerlere bağlı, etik ilkelerden ödün vermeyen, teknolojik yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri toplumun hizmetine sunabilecek nitelikli mühendisler yetiştirmektir. Öğrencilerimize sağladığımız kaliteli eğitim ve araştırma olanakları ile onları hem teorik hem de uygulamalı bilgilerle donatarak, global çapta rekabet edebilecek, sorumluluk sahibi, yaratıcı ve çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleriz. Sürdürülebilir bir dünya için yenilikçi ve etik değerlere sahip elektrik-elektronik mühendisleri yetiştirmek temel amacımızdır.


VİZYON

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak vizyonumuz; elektrik-elektronik mühendisliği alanında ulusal ve uluslararası arenada tanınan, öncü bir eğitim ve araştırma merkezi olmaktır. Yenilikçi araştırmalarımız ve endüstriyle olan iş birliklerimizle teknolojinin sınırlarını zorlayarak, bilimin ve toplumun gelişimine katkıda bulunmayı amaçlarız. Mezunlarımızın, sektörde lider konumlarda yer alacak şekilde yetiştirilmesini, bu sayede mezunlarımızın dünya çapında pozitif bir etki yaratmasını hedeflemekteyiz. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayacak projeler geliştirmek ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlı mühendisler yetiştirmek vizyonumuzun en önemli parçasıdır.